tisdag 31 mars 2009

Tonåringar.

Tonåringar är Barn som vuxit till sig. De befinner sig någonstans mitt emellan "omogen" och "mogen".
Tonåringar kan se mycket olika ut. En del är fortfarande ganska "korta i rocken" men har ofta chans att växa till sig under ett sommarlov på högstadiet. Andra är "för långa" och kan då sjunka ihop en aning för att inte bli retade. Kom ihåg, en Tonårings hjärna är ännu inte fullt utvecklad - det är otroligt vanligt att de retas för sånt som "sticker ut".
För Tonåringen är det väldigt viktigt att passa in. Man bildar grupperingar, retas och stojar. Det finns en hel uppsjö av tonårsgrupper, t.ex Emos, Brats, Indiekids, Hiphopare, Esteter, Punkare, Skejtare, Rökare, IV, Outsiders, Lajvare, LAN:are, Populära, Medelklass, Hippies, Hårdrockare, Raggare, Hästtjejer, Nördar, Idrottare, Naturare, Lantisar m.fl.
När man är Tonåring blir man lätt kär. Ena dagen är det en person som gäller och andra dagen någon annan. Det är lite "hipp som happ" det där.
Under tonåren är det vanligt att man börjar "ha sex". Man är nyfiken och vill gärna testa sin "utrustning". Tonåringar som har sex är ungefär som kaniner. Det går ofta ganska fort och "ofta". En del Tonåringar blir sjuka i "utrustningen" och då får de gå till Ungdomsmottagningen. Det brukar kännas nervöst men är fullkomligt normalt. Nuförtiden har det blivit väldigt aktuellt med frågor kring "analt", "rakat" och "webkamera". Mycket av det beror givetvis på Internet.
Många saker känns jobbiga när man är Tonåring: att synas tillsammans med sina föräldrar, acne, svett, fula kläder, att man inte riktigt har råd med alla coola bilder och ringsignaler till mobilen, plugget mm. Då kan en del Tonåringar balla ur, en del börjar t.ex. "chatta", andra lajvar och en del dricker alkohol. Tonårstiden kan som sagt vara mycket turbulent.
Man kan hitta Tonåringar lite varstans, men oftast dras de till upplysta ställen såsom kiosker, McDonalds och Burger King. Man hör dem ofta på långt håll då de stojar och stimmar så det står härliga till. Efter sig brukar de lämna spår av läskburkar, godispapper och spottpölar.

Det kan vara bra att tänka till både en och två gånger innan man skaffar Barn eftersom de så småningom blir Tonåringar - som förälder kan man ibland ifrågasätta om man var vid sina sinnes fulla bruk vid "tillverkningstillfället". Då kan det kännas skönt att Tonåringens tillstånd brukar stabiliseras vid 20-års ålder.
Lycka till!

8 kommentarer:

  1. Fyllig och informativ text.

    För er som vill fördjupa er i ämnet rekommenderar jag ett studiebesök på det nya köpcentret Entré i Malmö.

    SvaraRadera
  2. Jo tack där har jag varit i ca 10 minuter. Det får räcka!

    SvaraRadera
  3. För tydlighetens skull vill jag klargöra att även jag bokstavligen rasar mot Entré.

    SvaraRadera
  4. jag har närstuderat undergruppen "emo" och fann medlemmarna rätt harmlösa och riktigt rara. de ser läskigare ut än vad de är.

    SvaraRadera
  5. Det lät ju inget vidare. Helt plötsligt blev min t-shirt med trycket:
    "I WISH MY LAWN WAS EMO, SO IT WOULD CUT ITSELF"
    inte lika slagkraftig.

    Jag borrar ner huvudet i sanden och fortsätter tro att de är löss.

    SvaraRadera
  6. LOL åh emos... de är så söta!

    SvaraRadera
  7. Goth-lite. Tacka vet jag psykotiska, mexikanska folksamlingar, dom vet hur man handskar med emos.

    SvaraRadera