måndag 30 mars 2009

Dagens lunch: "Blommig" jättefalu med... sås.

Dagens lunch: "Blommig" jättefalu med... sås.
Gör såhär: skiva en jättefalukorv och banka sedan ut den. Skåra kanterna tills korven liknar en vacker blomma! Gör en god sås. Jag vet inte vad jag hade i min sås men den smakade verkligen toppen! På med en persiljekvist och voilá!
PS. Mmmm...

4 kommentarer:

  1. Vart går gränsen mellan normalstor falukorv och jättefalukorv?

    Jag vill ju inte stå och banka ut en falukorvskiva som bara är normalstor för att sedan inse att allt jobb varit förgäves.

    SvaraRadera
  2. det är ett skämt, eller hur?

    SvaraRadera
  3. Martin: Exakta mått på normal falukorv och jättefalukorv har jag dessvärre inte. Jag gogglade men hamnade bara på snuskiga Flashback-trådar, tyvärr. Jag vet bara att det finns jättefalukorv och att man kan göra "Faluburgare" av jättefalukorv, bl.a.

    Sara: Japp. Jag tyckte bara bilden var så fin...

    SvaraRadera
  4. vi diskuterade de där korvburgarna på vägen till sthlm, tydligen kallas de parisare, men det ville inte jag gå med på, parisare är en helt annan maträtt för mig.

    SvaraRadera