måndag 2 februari 2009

Dagens lunch: Nudelsallad och färska vårrullar med hoisinsås


Nudelsallad och färska vårrullar med hoisinsås
Såhär: Lägg tunna risnudlar i en bunke och häll över hett vatten, låt nudlarna mjukna. Spola nudlarna i kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Ta fram en morot och hyvla långa remsor med en osthyvel. Finstrimla sedan morotsremsorna och en näve sockerärtor. Rosta sesamfrön i het panna. Blanda en dressing: en skvätt sesamolja, japansk soja, en pressad vitlöksklyfta, lite pressad citron. Blanda allt i en skål. Ska du göra vårrullar sparar du lite av risnudlarna, den strimlade moroten och sockerärtorna till fyllning.

Färska vårrullar
Såhär: Förbered fyllningen, dvs risnudlar, morot, sockerärtor, räkor, böngroddar och gurka. Häll hett vatten i en bunke där rispapprena får plats (rispapper hittar du i asiatiska livsmedelsbutiker). Lägg ett rispapper i vattnet tills det mjuknar, det tar typ 30 sekunder. Använd gärna en stekpincett att fiska upp rispappret med. Lägg rispappret på en skärbräda och lägg fyllningen i en avlång hög i mitten. Vik över kortsidorna och rulla sedan ihop vårrullen.

Doppa vårrullarna i: hoisinsås med en skvätt pressad citron och hackade jordnötter.

Yum yum!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar