lördag 29 januari 2011

Om barnklädesdebatten. Jag rasar!

Ok alla som skyr mammabloggar - sluta läsa nu!

Ingen kan väl ha undgått den senaste diskussionen kring barnkläder? Den som började med att ett butiksbiträde på Lindex menade att pojkar behöver kläder med större rörelsefrihet eftersom pojkar är så busiga medan flickor är lugna och fina (och typ sitter och pillar med pärlor och drömmer om att gifta sig). Det är inte första gången detta tråkiga fenomen uppmärksammas. Ett tag såldes det ju t.ex. bikiniöverdelar till bebisar...

Det är en mycket viktig diskussion! Det tycker jag. MEN. Inte 17 är det väl enbart butikernas förtjänst att det är på detta vis? Kolla t.ex här:









Blocket är fullkomligt infekterat av svennebananföräldrar som tvunget ska göra onödig könsåtskillnad (?) på bebis- och barnkläder genom att bestämma åt andra vilka kläder som passar barnets kön. Vilken metod använder de? Jo, den helt naturliga och självklara färgindelningsmetoden! Bra där, föräldrar. Era barn kommer tacka er för att ni gett dem de traditionella könsrollerna helt gratis och på så sätt tillbakahållit utvecklingen mot ett samhälle där kvinnor och män har lika rättigheter och mäns maktstruktur utplånats till förmån för jämställdhet.

Det om något gör mig mer förbaskad än butiker som bara är ute efter att göra profit utan några större betänkligheter på vare sig genus eller moral. Hur stort är egentligen förtroendet för stora butikskedjor, va? VA? Vanligt folk däremot, medmänniskor, de borde verkligen lägga av med att dela upp barn på det där viset. Hålla på att tala om för mig att mitt barn kan ha den färgen, men inte den, p.g.a dess kön? Helt bananas.

Faktum är att de där människorna borde hålla sig ifrån Internet överhuvudtaget! Sluta uppdatera era statusrader med "käcka" redogörelser från era intetsägande liv och sluta definitivt upp med att blogga om eländet samt sluta lägga in annonser på Blocket!

Summa summarum:

1. Se barnet - inte könet!
2. Svennebananer bort från Internet!
3. Svagare eftermiddagskaffe för den här morsan i fortsättningen!

3 kommentarer: