fredag 25 oktober 2013

Fröken E testar Home Staging!

Jag är visserligen arbetslös, men sannerligen inte sysslolös! Mitt senaste projekt var att praktisera som Home Stagare och det passar ju mig bra, jag som är helt inredningstokig! Läs mer nedan.

Steg 1 var att tillsammans med husets ägare kika runt på husets potential inför försäljning. Eftersom huset och dess inredning var lite småtrist, stelt och med en massa opersonliga designprylar från Svenskt Tenn, Norrgavel, Eames, Jacobsen, Dixon och annat krafs bad jag ägaren packa ihop rubbet och magasinera tills huset blev sålt. Sagt och gjort. Ägaren tömde rasket och jag fick en alldeles "vit kanvas" att börja "måla" på, med min personliga touch. Jag fyllde en långtradare med rekvisita hemifrån och sen var det bara att åka till huset och möblera upp. Och SOM DET GICK ÅT GREJER!!!

Jag började lite lätt med att ställa in mina möbler. Det kändes rätt! Men nog saknades det något. En känsla. En stämning. En je ne sais quoi. Så då ställde jag fram ett par, tre stentroll. Men det kändes fortfarande som att något saknades. Jag fyllde på med fler troll, många många fler troll. Det började kännas rätt, som att jag var på rätt spår!

Sen fick jag feeling - jävlarimej!

Så in med mjukiskaninerna, stenkaninerna, porslinskaninerna! Tomtarna! Aporna! Elefanterna! Tigern! Nallebjörnarna! Spritflaskorna! Kassettbandshållarna! Väggbonaderna! Stenbumlingsinstallationerna! Instrumenten! De torkade blommerna! Näverkorgarna! Fruktfatsarrangemangen! Prydnadsglasen! Kopparkärlen! Träspatlarna! Upp med fjärrkontrollerna och kexbehållaren på köksbordet, min samling pizzakartonger kom äntligen till användning - upp på köksluckerna med dem! Kepskattkortet och cowboygriskortet på ytterdörrn, Matz Bladhs-affischen jämte. Jag bar grejer i över en veckas tid! Jag bar så många kartonger med rekvisita att armarna gick ur led, benen vek sig, och ryggskott fick jag till på köpet. Men inte lät jag det hindra mig inte! De sista inredningsdetaljerna fick jag på plats krypandes runt på alla fyra, så skivkonvoluten och stenbumlingshögarna och minikanonerna fick också vara med "på ett hörn".

Ja. Sen var jag äntligen färdig med min Home Staging. Jag säger "äntligen", för det tog över en månad att färdigställa objektet. Och det blev ju väldigt tomt hemma i lägenheten, och jag hade ju ingenstans att varken sitta eller ligga när jag kom hem. Men det var ett jobb som behövde göras, och nu så här efteråt känner jag mig verkligen helnöjd! Välkommen att kika in på Hemnet, och zooma gärna in bilderna för att se Fröken E's känsla för inredning, för detaljerna!

Har dock ännu inget hört från vare sig säljaren eller mäklaren angående fortsatt samarbete, trots att jag ringt och lämnat över hundra meddelanden. :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar